Maria Del Mar Bonet Al Liceu

Aquest divendres 13 d’octubre presentarà ‘Ultramar’ acompanyada de la banda dy también músics cubans quy también van enregistrar el disc

Més que Nova Cançó


*

"Des del primer moment vaig saber que per celebrar els 50 anys a dalt dels escenaris no volia fer un disc recopilatori o un disc on revisités la meva obra de manera convencional. Aquest disc,Ultramar(Picap, 2017), ha estat la porta d’entrada a una nova cultura, a un nou llenguatge, la música cubana. Ha estat un nou començament, un enorme aprenentatge. Al llarg de la meva carrera he tengut la sort de poder establir diàlegs musicals amb múltiples músics, de diferents procedències. Per mi la música és un idioma universal", ha explicat unaMaria del Mar Bonetemocionada a la roda dy también premsa dy también presentació del concert que oferirà divendres al Liceu de Barcelona.Amb molt d’esforç s’ha aconseguit que tots els músics que van formar part de la gravació fossin presents a la cita d'aquest divendres. Hi ha hagut moltes dificultats, incloent-hi l’huracà Irma, que ha assolat el país i que ha endarrerit l’arribada dels visats.

Tu lees esto: Maria del mar bonet al liceu

Josy también María Vitier, un dels músics més importants per entendre l’escena musical cubana dels darrers 30 anys, n'és un: "Sento emoció i agraïment dy también poder compartir escenari amb una artista de la talla deMaria del Mar Bonet. La seva energia romàntica, invencible, utòpica i a la vegada arrelada a la realitat ens ha fet descobrir un món d’afinitats entre el Mediterrani i el Carib, que en un primer moment era intuïda i que ha esdevingut una familiaritat real. Tots junts hem creat una cosa molt nova però que, alhora, sy también sap antiga”.Bonetexplica: "Fa uns anys en el meu primer encontre a l’Havana vaig poder descobrir la música del camp cubana. D’entrada vaig pensar que tenia molt a veury también amb les sonoritats del camp mallorquí, amb les seves harmonies. D'altra banda amb aquest projecty también volia que els músics entrassin dy también totes totes dins els meus textos o les meves cançons, amb un component d’improvisació molt gran, tot fent nous arranjaments. Hi han participat amb una creativitat i genersoitat molt grans"."Fa molts anys que estudio les lletres tradicionals mallorquines a través dels tres volums dy también gloses de Pary también Ginard; uns textos quy también parlen de viatges, d’amor, dy también treball, però també de ciutats. La manera com els nostresavantpassats mallorquins parlaven dy también Cuba em va commoure. Parlaven dy también l’amor, del treball al camp, del cotó, dels vestits, del tabac, de l’aiguardent. Eren textos germans. Les versificacions amb la música cubana eren les mateixes. Quan vaig ser a l’Havana, amb tot dy también plantes, flors, la seva bellesa va ser aclaparadora. A la vegada però també vaig poder sentir l’enyorança dy también Mallorca i la meva Serra de Tramuntana”, afegeix la cantant illenca.

Ver más: Capacidad De Almacenamiento De Un Dvd, Tipos O Formatos De Dvd Que Existen

Actualitat políticaLa concepció del disc ha estat llarga, però feta amb gust, atenció i molta passió, com es pot percebre per les paraules dels músics i de la mateixaBonet. Sobre el repertori quy también presentaran aquest divendres, els darrers fets viscuts a Catalunya marcaran també les cançons quy también hi sonaran: “El diumengy también (1-O) em va semblar com si res no hagués canviat en aquests 50 anys. No pensava quy también el camí emprès per la societat catalana fos un camí de flors i violes, però no esperava aquesta brutalitat i violència per part de la policia del Govern espanyol. Els polítics han d’expressar la voluntat del poble, que és prou madur per fer les seves demandes; unes demandes quy también no han estat escoltades. La llibertat d’expressió és un dret universal i s’hauria dy también poder reflectir en una votació pacífica i democràtica a les urnes. Presentem un disc lluminós, però no podem obviar els esdeveniments d’aquests moments, per això hem afegit alguna peça al repertori, i ho farem també als properes concerts“.

Ver más: Como Cambiar El Perfil De Facebook, Cómo Cambiar Foto Perfil De Facebook

De giraLes primeres dates dy también presentació seran aquest divendres 13 d’octubry también al Liceu de Barcelona; el diumengy también dia 15 al Teatro Fernando Fernán Gómez dy también Madrid, el dimecres 18 al Teatry también principal dy también Palma, i el proper 10 dy también febrer es durà a termy también la presentació a l’Havana.